Мельник Валерій Іванович

Дата народження: 23.06.1966
Дата загибелі: 26.03.2017
Звання: Полковник
Підрозділ: Центральне автомобільне управління Озброєння Збройних сил України
Місце проживання: Радомышль, Житомирська область, Україна
Місце загибелі: Малинівка, Донецька область, Україна

Полковник, начальник управління організаційно-планового та експлуатації — заступник начальника Центрального автомобільного управління Озброєння Збройних сил України.

1988 року закінчив з відзнакою Київське вище танкове інженерне училище. Свою офіцерську службу розпочав у Групі радянських військ у Німеччині, на посаді заступника командира танкової роти з озброєння та заступника командира окремого танкового батальйону з озброєння.

Після розпаду СРСР повернувся в рідну Україну, служив на посадах заступника начальника автомобільної бази з технічної частини, начальника автомобільної служби центру забезпечення Міноборони.

2003 року закінчив з відзнакою Національну Академію оборони України. Проходив службу на посадах заступника командира полку з озброєння, начальника відділу оборонного планування Головного управління оперативного забезпечення ЗСУ та начальника управління ОПЄ — заступника начальника Центрального автомобільного управління Озброєння.

Близько 20 разів нагороджувався відзнаками Генштабу, Міноборони України та державними нагородами.

Під час виконання обов'язків начальника Озброєння штабу АТО організував та особисто керував технічним забезпеченням військ, залучених до виконання бойових завдань.

Загинув в результаті авіакатастрофи військового гелікоптеру Мі-2, яка сталася біля с. Малинівка (Слов'янський район) Донецької області, в 13 км від аеродрому м. Краматорська.

За попередніми висновками, катастрофа сталася внаслідок зіткнення з лінією електропередач. Загинули троє льотчиків та два офіцера ЗСУ. 

З двома офіцерами попрощались 29 березня у Києві, в приміщенні Озброєння ЗСУ.

Похований Валерій Іванович в Радомишлі.

Міноборони України публікує імена загиблих внаслідок авіакатастрофи гелікоптера неподалік Краматорська 26 березня 2017 р.

В Озброєнні ЗС України провели в останню путь Валерія Мельника та Віктора Калитича, які загинули внаслідок катастрофи Мі-2 під Краматорськом 

Радомишльщина прощалась з захисником України, полковником української армії Мельником Валерієм Івановичем

Версія для друку

Написати родині Додати інформацію
Показати: