Напрягло Роман Дмитрович

Дата народження: 14.02.1997
Дата загибелі: 26.02.2019
Звання: Матрос
Позивний: "Ріо"
Підрозділ: 36-та окрема бригада морської піхоти
Місце проживання: Слов'янськ, Донецька область, Україна
Місце загибелі: Пікузи, Донецька область, Україна
Сім'я: Батьки, сестра

Матрос, радіотелеграфіст, гранатометник 1-го відділення 1-го взводу десантно-штурмової роти 1-го батальйону 36-ї окремої бригади морської піхоти.

По закінченні школи, у 2012 році, вступив до Слов'янського коледжу Національного авіаційного університету, навчався за спеціальністю «Конструювання, виготовлення та технічне обслуговування виробів електронної техніки».

Брав активну участь у житті громади рідного міста.

Під час окупації Слов'янська 17-річний хлопець малював синьо-жовті прапори на стінах. 2014 року приєднався до націоналістичного руху, з 2015 долучився до ВГО «Сокіл» і почав розбудову слов'янського осередку.

Добровольцем їздив на фронт у складі «Карпатської Січі», воював в районі Донецького аеропорту, підтримував військо і як волонтер.

Навіть, коли був волонтером не кинув в оточенні командира підрозділу, з яким опинився в бою в 2015 році.

Побратими згадують вояка як життєрадісну та веселу людину. Роман умів підтримати у важку хвилину, був сміливим, бадьорим, завжди готовим до дії. 

В липні 2016 року вступив на контрактну службу у морську піхоту.

Загинув від кулі снайпера під час несення бойового чергування поблизу села Пікузи (колишне Комінтернове, Волноваський район Донецька область) на маріупольському напрямку.

Роман кинувся на допомогу пораненому товаришу, але снайперська куля влучила йому у шию, він помер у «швидкій» дорогою до лікарні.

Похований на центральній алеї кладовища «Північне» у Слов'янську.

Вічна пам'ять нашому бойовому побратиму

Ти був одним із перших

26 лютого 2017 року під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України героїчно загинув наш земляк Роман Дмитрович Напрягло

Він любив свою країну

Слов'янськ попрощався з Романом Напрягло 

Версія для друку

Написати родині Додати інформацію
Показати: