Тритейкін Дмитро Олександрович

Дата народження: 07.08.1974
Дата загибелі: 21.02.2017
Звання: Підполковник
Підрозділ: 10-й мобільний прикордонний загін ДПСУ
Місце проживання: Авдіївка, Донецька область, Україна
Місце загибелі: Авдіївка, Донецька область, Україна

Підполковник служби цивільного захисту, начальник 15-го Державного пожежно-рятувального загону (м. Авдіївка) Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Донецькій області.

Служив рятувальником з 1995 року. Все своє життя присвятив служінню рідному місту. 

Мав дві вищі освіти: 2001 року закінчив Донбаську державну академію будівництва і архітектури за спеціальністю економіста, 2008 року — Національний університет цивільного захисту України за спеціальністю «Пожежна безпека», кваліфікація інженер з пожежної безпеки.

У 2002-2003 роках займав посаду інспектора служби державного пожежного нагляду та інженера служби держпожнагляду, з 2011 по 2015 рік був начальником частини.

У 2015 році очолив 15-й пожежно-рятувальний загін.

2 лютого 2017 року о 21:05 проросійськими збройними форумаваннями було обстріляно район школи №2 та стадіон «Хімік» у місті Авдіївка (Донецька область), де було розгорнуто пункт життєзабезпечення ДСНС та гуманітарної допомоги мешканцям міста.

Під артилерійський обстріл потрапив автомобіль служби, загинув водій Сергій Горбань. Підполковник Тритейкін дістав важкі осколкові поранення у живіт.

Після 5-годинної операції його стан стабілізувався, 3 лютого перевезений у Дніпро, до лікарні імені Мечникова. Переніс 7 операцій. 21 лютого помер від поранень.

В Дніпрі та Авдіївці з підполковником прощались дніпровські і донецькі рятувальники.

Похований Дмитро Олександрович в Авдіївці.

У лікарні помер підполковник-надзвичайник Тритейкін, який потрапив під обстріл в Авдіївці 

«Чому Господь Бог забирає кращих?» - Юрій Черкасов

Дніпро: рятувальники Дніпропетровщини попрощалися та провели в останню путь Дмитра Тритейкіна 

У 2015 році, за вагомий внесок у забезпечення цивільного захисту населення, старанність, наполегливість і високий професіоналізм проявлені під час виконання службових обов’язків у зоні проведення АТО, Дмитро Тритейкін отримав нагрудний знак «За відвагу в надзвичайній ситуації». 

Відповідно до Указу Президента України №338/2016 від 22.08.2016 "за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм", нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Відповідно до Указу Президента України №27/2017 від 08.02.2017 "за особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час аварійно-рятувальних робіт в районі проведення антитерористичної операції" нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Версія для друку

Написати родині Додати інформацію
Показати: