Калитич Віктор Михайлович

Дата народження: 27.06.1963
Дата загибелі: 26.03.2017
Звання: Полковник
Підрозділ: Центральне ракетно-артилерійське управління Озброєння Збройних сил України
Місце проживання: Львів, Львівська область, Україна
Місце загибелі: Малинівка, Донецька область, Україна
Сім'я: Мати, дружина, донька, онук

Полковник, начальник відділу ремонту ракетно-артилерійського озброєння управління експлуатації, ремонту та технічної підготовки центрального ракетно-артилерійського управління  Озброєння Збройних сил України.

З 1985 до 1990 року проходив службу в Групі радянських військ у Німеччині на посаді начальника загону, командира радіотехнічних військ.

З 1990 до 1992 служив у Далекосхідному окрузі в Хабаровську (РРФСР, СРСР).

З 1995 до 2005 ніс службу в Західному оперативному командуванні (Україна). З вересня 2005 року - полковник запасу, військовий пенсіонер.

З 2008 року — старший науковий співробітник науково-дослідного відділу (ракетних військ та артилерії) наукового центру Національної академії сухопутних військ.

В подальшому працював у Львові в сфері нерухомості.

З початком війни активно допомагав армії, в січні 2015 року повернувся до ЗСУ, служив на Яворівському полігоні, тренував військовослужбовців за напрямком ракетно-артилерійського озброєння. Виконував обов'язки в зоні проведення АТО. 

Загинув в результаті авіакатастрофи військового гелікоптеру Мі-2, яка сталася біля с. Малинівка (Слов'янський район) Донецької області, в 13 км від аеродрому м. Краматорська.

За попередніми висновками, катастрофа сталася внаслідок зіткнення з лінією електропередач. Загинули троє льотчиків та два офіцера ЗСУ. 

З двома офіцерами попрощались 29 березня у Києві, в приміщенні Озброєння ЗСУ.

Похований у Львові, на Полі почесних поховань №76 Личаківського кладовища.

Міноборони України публікує імена загиблих внаслідок авіакатастрофи гелікоптера неподалік Краматорська 26 березня 2017 р.

В Озброєнні ЗС України провели в останню путь Валерія Мельника та Віктора Калитича, які загинули внаслідок катастрофи Мі-2 під Краматорськом 

У четвер у Львові поховають бійця АТО Віктора Калитича 

Версія для друку

Написати родині Додати інформацію
Показати: